White Swan – nuori yritys pitkällä kokemuksella

1

White Swan on vuonna 2014 perustettu yritys, jonka tuotteet tulivat pääosin markkinoille vasta seuraavan vuoden puolella. Nuoresta iästään huolimatta yrityksen tuotteita voidaan pitää otsonoitujen tuotteiden edelläkävijöinä Suomessa.

Yrityksen omistaja ja perustaja on kemisti Miika Sallinen, joka tutkinut otsonin ja otsonoitujen tuotteiden vaikutuksia jo vuosituhannen vaihteesta lähtien. Sallinen tutustui otsonin hoitaviin vaikutuksiin ensi kertaa jo vuonna 1999. Hänen vuonna 2004 kirjoittamansa kirja käsitteli pääosin juuri otsonikaasun käyttöä lääketieteessä, mutta kirjaan oli sisällytetty paljon tutkimustietoa myös otsonoiduista öljyistä.

Ensimmäistä kertaa Sallinen valmisti otsonoitua öljyä ihonhoitoon vuonna 2004. Muutamaa vuotta myöhemmin hän oli yhtenä osakkaana perustamassa Suomen otsoniterapia -nimistä yritystä, ja suunnitteli kyseisen yrityksen silloin valmistamat otsonoidut öljyt. Kyseisessä yrityksessä kaikki ei kuitenkaan mennyt toivotulla tavalla. Tuotteet itse osoittautuivat toki hyviksi ja runsas käyttäjäpalaute oli pääosin positiivista. Valitettavasti kaikki muu ei sujunut niin hyvin. Yhden yhtiökumppanin muutettua ulkomaille ja kahden muun keskittyessä pääosin muihin töihinsä, yrityksen asioiden hoito jäi puutteelliseksi. Emme näe tarpeelliseksi eritellä tässä tarkemmin niitä ongelmia, joita tuolloin esiintyi.  Niiden vuoksi Sallinen lähti sieltä vuonna 2014, ja perusti itse uuden White Swan -yrityksen. Koska valtaosassa Suomessa myytävissä otsonoiduissa öljyissä näkyy hänen kädenjälkensä, voidaan huoletta todeta että juuri White Swanilla on pisin kokemus näiden tuotteiden valmistuksesta, vaikka itse yritys onkin paljon nuorempi.

Luonnollisesti merkittävin tietotaito siirtyi uuteen yritykseen. Vaikka edelliset tuotteet olivat hyviä, niitä on pyritty parantamaan vielä selvästi paremmiksi. Aiemmassa yrityksessä kosmeettiset voiteet tehtiin alihankintana erään eurooppalaisen kosmetiikkavalmistajan toimesta. Niiden saama palaute oli hyvää siihen asti, kunnes käyttäjät perehtyivät voiteiden ainesosiin, jotka olivat pääosin kaikkea muuta kuin luonnonmukaisia. Tästä viisastuneena Sallinen perehtyi tarkemmin kosmeettisten voiteiden valmistukseen ja alkoi tehdä niitä itse. Uusissa voiteissani ainesosat on valittu paljon luonnonmukaisemmiksi, mikäli se vain on mahdollista.

Myös öljyjen lähtöaineisiin ja otsonointiprosessiin on panostettu enemmän. Lähtöaineet ovat entistä korkealaatuisempia ja laitteet sellaisia, ettei reaktiivinen otsonikaasu irrota niistä mitään itse lopputuotteeseen. Tuotteiden säilyvyydestä ja muista ominaisuuksista on parempien toimitilojen myötä voinut tehdä kattavia tutkimuksia. Niiden perusteella ns. supervahva otsonoitu oliiviöljy jäi heti pois tuotannosta, sillä sitä ei voitu luokitella riittävän turvalliseksi kosmeettiseen käyttöön ja toisaalta sen parempi teho turvallisiin tuotteisiin nähden oli myös kyseenalainen.

Alkuvaiheessa yritys toimi pienehkössä laboratoriossa Jyväskylän keskustassa. Kysynnän kasvaessa se kävi liian ahtaaksi. Tuotekehittely, laadunvalvonta, tuotanto ja varastointi vaativat lisätilaa. Uudet tilat löytyivät Seppälänkankaan teollisuusalueelta, jonne alettiin kesällä 2016 remontoida moderneja toimitiloja. Lokakuun alussa 2016 White Swan muuttikin uusiin tiloihin.

Suurimmat satsaukset onkin tehty juuri toimitiloihin. Aiemmassa yrityksessä ei ollut edes laboratoriota, joten mahdollisuudet riittävään laadunvalvontaan tai tuotekehitykseen olivat olemattomia. Tietoa oli jo silloin, mutta ilman riittäviä laitteita, kemikaaleja ja sopivia toimitiloja siitä ei ollut paljoa apua. White Swanissa Sallisesta tuli tuotteiden lakisääteinen vastuuhenkilö. Koska pelkkien tuotteiden turvallisuusselvitysten tekeminen vaati paljon testejä, oli laboratorioon luonnollisesti panostettava riittävästi jo alusta alkaen.

Tämä panostus ei kuitenkaan jäänyt minimivaatimusten tasolle, vaan White Swanin uudessa laboratoriossa on modernit laitteet ja tarvikkeet, joiden avulla otsonoituja tuotteita voidaan tutkia hyvin perusteellisesti. Erilaisia rasvoja toki osataan tutkia monessakin laboratoriossa, mutta otsonoidut öljyt ovat erikoisalue, jotka vaativat omia sovellutuksia ja laitteita. Ne, jotka ovat Miikan kirjoituksia lukeneet, tietävät hänen olevan tiedonhaun mestari, joka löytää lähdeaineistoa tarvitsemistaan aiheista. Otsonoiduista tuotteistakin hän on haalinut kansioihini käytännössä kaiken saatavilla olevan materiaalin liittyen niiden ominaisuuksiin ja analysointiin. Otsonoitujen rasvojen kanssa perehtyminen ei ole jäänyt pelkästään kirjallisen materiaalin varaan, vaan niille tehdään jatkuvasti kokeita laboratoriossa ja sinne onkin hankittu laitteet ja muut tarvikkeet jokaista olennaista analyysiä varten. Niinpä voidaankin todeta, että White Swanin laboratorio on maailman huippua mitä tulee otsonoitujen tuotteiden tutkimiseen. Laboratorion valmiudet eivät kuitenkaan rajoitu pelkkiin otsonoituihin rasvoihin, vaan siellä voidaan tutkia myös erilaisten lähtöaineiden puhtauksia ja muita ominaisuuksia. Olivat ne sitten kasvirasvoja tai melkein mitä tahansa voiteiden ainesosia.

Uusien tilojen myötä myös tuotekehittely on helpottunut ja uusia tuotteita on tulossa. Kun niitä saadaan markkinoille, ne ilmestyvät luonnollisesti näillekin sivuille. Olitpa sitten otsonoitujen tuotteiden vanha tai uusi asiakas, toivotamme sinut tervetulleeksi kokeilemaan White Swan -tuotteita.