Otsonoitu kosteusvoide hyaluronihapolla

White Swan sarjan toinen otsonoitu kosteusvoidesarja. Jo ensimmäisen sarjan voiteet olivat erittäin kehuttuja ja hyviä, joten siitä oli vaikea pistää paremmaksi. Tätä voidetta kehiteltiin pidemmän aikaa, ja testaajien mielestä lopputulos on vielä edellistäkin parempi.

Otsonoitu kosteusvoide hyaluronihapolla 50 ml

Tämänkin voiteen tehoaineena on otsonoitu sheavoi. Rakenteeltaan sheavoi muistuttaa paljon oliiviöljyä. Molemmissa on runsaasti oleiinihappoa, joka otsonin kanssa reagoidessaan muodostaa otsonideja, joilla on runsaasti ihoa hoitavia vaikutuksia. Sheavoissa on oliiviöljyä enemmän steariinihappoa, jonka vuoksi se pysyy kiinteänä myös huoneenlämmössä. Steariini kiinteyttää myös itse voidetta, jonka vuoksi se ei juurikaan sekoitu ja siten parantaa myös säilyvyyttä. Otsonoinnissa voit kiinteytyvät vielä kovemmiksi, joten ne eivät sellaisenaan sovi käytettäväksi ihonhoitoon. Tällaisen kosteusvoiteen tehoaineiksi ne ovat kuitenkin ihanteellisia. Otsonidit lisäävät myös kudoksia uusivien kasvutekijöiden tuotantoa iholla, jolloin myös ihon uusiutuminen nopeutuu. Lisäksi otsonidit lisäävät sisäsyntyisten antioksidanttien tuotantoa. Antioksidantit suojaavat ihoa ulkoisilta uhkatekijöiltä, kuten auringon UV-säteilyn tai eri kemikaalien aiheuttavilta vaurioilta. Samalla ihon vanheneminen hidastuu tai se saattaa jopa nuorentua. Otsonoitujen rasvojen on havaittu myös lisäävän fibroblastien, keratiinin ja kollageenien määrä, mikä tekee ihosta entistäkin vahvemman ja joustavamman. Säännöllisesti käytettynä se saa ihon näyttämään terveemmältä ja nuoremmalta.

Toinen merkittävä tehoaine on hyaluronihappo. Se on ihon luonnollinen ainesosa, jota fibroblastisolut tuottavat. Sen pitoisuus alkaa vähentyä noin 18 ikävuoden tienoilla, mutta vähenemisen oireet, eli rypyt ja kimmoisuuden menetys alkavat näkyä vasta 30 ikävuoden kieppeillä. Hyaluronihappo on aine, jolla on ihmeellinen kyky imeä itseensä vettä. Suuren molekyylikoon hyaluronihappo kykeneekin sitomaan jopa 500-1000 -kertaisesti oman painonsa vettä. Näin ollen se estää vettä haihtumasta iholta, jolloin iho tuntuu pehmeämmältä, sileämmältä, hehkeän kostealta ja kenties jopa hieman nihkeältä. Suurimolekyylinen hyalyronihappo ei kuitenkaan imeydy ihoon juuri lainkaan. Pienimolekyylinen hyalyronihappo imeytyy paremmin, ja häivyttää ohuita viivoja ryppyjä. Jos hyalyronihapoista aiotaan saada maksimaalinen hyöty, eli sekä tehokas kosteuttava että ryppyjä hälventävä vaikutus, täytyy käyttää eri kokoisia hyaluronihappoja tuotteen ainesosina. Juuri kukaan valmistaja ei niin tee, sillä sellaisia sekoituksia ei liene saatavilla. Näiden White Swan -voiteiden hyaluronihappo on natriumhyaluronaattia, joka on tehty sekä suuri- että pienimolekyylisiä versioita sekoittamalla, ja ainutlaatuinen hyaluronihappogeeli on valmistettu omassa laboratoriossa. Vain tällä tavoin on ollut mahdollista saada sekä hyvin imeytyvä että hyvin kosteuttava hyaluronihappovoide. Koska kosteus ei pääse katoamaan ihon uloimmalta kerrokselta,  voiteen käytön jälkeen iho voi tuntua jopa hieman nihkeältä, muttei kuitenkaan näytä kostealta tai rasvaiselta. Luonnollinen aminohappo betaiini pitää ihoa myös silkkisen tuntuisena ja myös se silottaa ryppyjä ainakin väliaikaisesti. Betaiini on poolinen molekyyli, joka sekin imee vettä itseensä ja estää sitä katoamasta iholta. Tässä betaiini ei ole hyaluronihapon tehoinen, mutta sekin imeytyy syvemmälle täydentäen Hyaluronihapon vaikutusta.

Kuten muutkin White Swan -voiteet, myös tämä voide sisältää skvalaania. Tuo luonnollinen rasvaliukoinen syväkosteuttaja ei ole pelkästään ihanteellinen ihonhoitotuote sellaisenaan, vaan se toimii myös kantajana otsonoidulle sheavoille kuljettaen sitä syvemmälle ihoon. Näin otsonoitu rasva vaikuttaa entistäkin paremmin. Skvalaanin imeytymisominaisuudet ovat hämmästyttävät, ja se kosteuttaakin ihoa syvältä, eli juuri sieltä, minne suurimolekyylinen hyaluronihappo ei helposti pääse. Myös skvavaalin määrä iholla alkaa pudota jo varsin nuorilla, ja yli 40-vuotiailla sitä on enää tuskin lainkaan. Skvalaania on monien kosmetiikkavalmistajien tuotteissa, ja valitettavan usein he käyttävät hainmaksaöljystä peräisin olevaa skvalaania. White Swan -tuotteissa ei ole eläinperäisiä aineita, vaan niissä käytetty skvalaani on eristetty oliiviöljystä ja hankittu hyvämaineiselta ranskalaiselta tuottajalta.

Seuraava huomattava ero White Swanin halvempiin kosteusvoiteisiin on emulgointiaineet. Tässä voiteessa käytetään lisänä behentrimonium methosulfaattia. Se tekee ihosta pehmeän tuntuista ja itse voiteesta liukkaampaa ja siten miellyttävämmin levitettävää. Sitä valmistetaan yksinkertaisella synteesillä kasviöljyistä, joista rapsiöljy lienee yleisin lähtöaine. Vaikka kyseessä on sulfaatti, ei tätä pidä sekoittaa muihin sulfatatteihin (erityisesti Sodium Layryl sulfate), jotka saattavat yleisestikin aiheuttaa ihoärsytyksiä. Behentrimonium methosulfaatti on täysin turvallinen ja sitä käytetään monissa vauvoillekin tarkoitetuissa tuotteissa.

Lisäksi tässä voiteessa on muiden voiteiden tavoin vesiliukoisia kosteuttajia. Aineosien valinnassa on noudatettu kahta sääntöä: Niiden on oltava täysin yhteensopivia otsonoidun rasvan kanssa ja niiden on myös oltava biologisesti hajoavia ja mahdollisimman luontaisia tai ainakin luontaisen kaltaisia tai luonnontuotteesta johdettuja. Mitään luonnonkosmetiikan sertifikaattia tällekään voiteelle ei ole haettu, sillä varsinkin otsonoitu rasva on jo otsonoimisprosessissa muuttunut niin, ettei sitä luonnontuotteeksi voi sanoa, vaikka lähtöaine luonnosta olisikin. On silti huomioitava, että voiteen vaikutusmekanismit ovat hyvin luonnollisia. Sen ansiosta iho saa tarvitsemiaan kosteuttajia ja tuottaa itse niitä aineita, joita se tarvitsee uusiutuakseen ja ylläpitääkseen terveyttä ja nuorekkuutta.

Tätä voidetta on toistaiseksi saatavilla vain hajustamattomana 50 ml pumppupullossa. Hajustettuja versioita ja mahdollisesti suurempia pakkauskokoja on tulossa myöhemmin. Muiden otsonoitujen tuotteiden tavoin tätäkin voidetta suositellaan säilytettäväksi jääkaapissa, mikäli se ei ole säännöllisessä käytössä. Otsonidit ovat semistabiileja ja hajoavat nopeammin lämpimässä. Huoneenlämmössä tuote pysyy riittävän hyvänä noin puolen ajan. Siihen merkitty ”parasta ennen” -päiväys on kuitenkin voimassa vain jääkaapissa säilytetylle tuotteelle.

INCI-lista: Aqua, Ozonized Butyrospermum parkii (Shea Butter), Squalane (Vegetable origin), 1,3-Butylene Glycol, Natural Betaine, Glycerin, Cetearyl alcohol, Ceteareth 30, Sodium Hyaluronate, Behentrimonium methosulfate, Cetyl Alcohol.